Varför är det bra med takmålning?

Ifall du letar efter en företag som arbetar med tak och har börjat göra några inledande efterforskningar så är chansen stor att du har stött på flera olika vanliga termer, såsom Takrestaurering, Taktätning, Takpannemålning och Takmålning. Du kanske frågar dig själv “är det någon skillnad mellan takrestaurering och taktätning? ” eller “ Är takmålning samma sak som takrestaurering eller något annat? ” I den här artikeln förklarar vi de vanligaste termerna och försöker lösa eventuell förvirring du kan ha i frågan.

Är takrestaurering detsamma som taktätning?

Takbranschen är tyvärr full av säljare och företag som egentligen bara vill göra en försäljning oavsett om arten och typen av arbete som säljs representerar bra värde för deras potentiella kund. Vissa takföretag försöker verkligen att förbrylla sina kunder genom att blanda terminologier och dramatisera vilken typ av arbete som krävs och de potentiella konsekvenserna av deras tak om de inte går vidare. Därför är det bra att bena upp vad exempelvis takmålning, takrestaurering och andra termer är för något. En av de vanligaste frågorna vi har “är en takrestaurering detsamma som taktätning? ” eller ” kommer taket att tätas under målningsprocessen? ” Svaret på båda dessa frågor är ja. Det finns vissa företag som råder sina kunder att deras produkt “tätar” taket medan en konventionell takrestaurering eller takmålning inte gör det. Detta är tyvärr inte korrekt och bara ett bra exempel på takförsäljare som blandar terminologier för att förvirra en kund och göra en affär. Både takrestaurering och takmålning, när de tillämpas på rätt sätt kommer verkligen att “täta” takytan och säkerställa att inga porösa områden fortfarande finns kvar.

Takrestaurering och taktätning av högsta kvalitet

Det lönar sig att få ett takrestaureringsföretag med en beprövad historia av takrestaurering av högsta kvalitet att göra ditt jobb. Det bästa sättet att själv bedöma detta är verkligen att kontrollera antalet och kvaliteten på recensioner och att leta efter en portfölj med färdiga jobb på deras webbplats. De bör också gärna ge dig adresser till tidigare jobb att jämföra med, både nyligen avslutade och jobb som slutförts för flera år sedan, så att du kan se hur deras arbete har pågått.

Takrestaureringsprimer

Den kanske viktigaste delen av takrestaureringen och taktätningsprocessen är primern. Det här är verkligen fabrikat eller break när det kommer till livslängden på din takrestaurering. Den här processen kan inte skyndas på. I vissa fall där taket är särskilt smutsigt eller haft en tidigare takbeläggning tidigare kommer takbehandlarna faktiskt att rengöra taket två gånger. När de väl är övertygade om att takytan är helt ren är nästa steg att applicera primern eller förseglingsprodukten.

Flagning

När en takrestaurering flagnar efter flera år efter att den är klar beror det oftast på att primern misslyckats. Orsaken till detta kan vara flera saker. För det första, om kakelytan inte har rengjorts noggrant, som vi beskrev i föregående stycke, kanske primerprodukten inte tränger igenom kakelytan tillräckligt för att binda. En annan vanlig orsak till flagning är att vissa företag blandar in billigare medel i sin primerprodukt för att spara pengar. Detta tunnar till slut ut produkten.