Köpa billiga däck online

Det kan låta förvånande, men att köpa däck online förenklar shoppingprocessen och kommer sannolikt att spara dig pengar. Du kanske föreställer dig en hög med tunga däck som landar på din tröskel och att du måste släpa dem till en närliggande verkstad. Men det finns möjligheten att när du köper däck online kan de skickas direkt till en lokal installatör, där ditt nya gummi snabbt monteras, balanseras och sätts på din bil. Vi berättar mer om det här med att köpa billiga däck online som kanske får dig att omvärdera det här med att köpa däck via nätet istället för hos den lokala däckfirman.

Så här gör du – sex enkla steg

Att köpa billiga däck online är enklare än vad du tror. Du har alltid fördelen med mängder med valmöjligheter och olika däckvarianter. Här är 6 steg för att köpa däck online.

1, Hitta en återförsäljare: Sök efter en däcksäljare online. Du kan kolla in köperfarenhetsundersökning för däckåterförsäljare, som inkluderar fysiska och online-återförsäljare.

2. Ta reda på din däckstorlek: Ange år, märke och modell på din bil på återförsäljarens webbplats och svara även på eventuella ytterligare frågor. Svårare än så är det inte.

3. Välj dina däck: Om du gillar hur bilen känns att köra, kan du köpa samma däck som bilen redan har. Läs annars recensioner för att hitta däck med de egenskaper du vill ha: tystare, mindre vibrationer, bättre grepp osv.

4. Hitta ett bra pris: När du vet vilka däck du vill ha, jämför det totala beloppet för fyra däck, plus frakt, från olika återförsäljare online. Kom ihåg att du fortfarande måste betala för installationen.

5. Välj en installatör: Välj en lokal installatör som får bra och som har rimliga priser. Boka sedan en tid med installatören när däcken kommer.

6. Skaffa dina nya däck: Ta din bil till installatören och få däcken monterade, balanserade och monterade på din bil.

Tänk på detta

När du köper däck online behöver du inte avmystifiera bokstäver och siffror på däckets sidor som anger dess storlek. Istället anger du helt enkelt år, märke och modell på din bil på en däcksajt så kommer den att tala om rätt storlek för din bil. Sedan måste du bestämma vilka däck som är bäst för din bil. På återförsäljarnas sajter kan du sortera bland olika märken och jämföra priser och läsa recensioner. Du kan också kolla in däckbetyg från olika sajter.

Shopping till bästa pris

När du väl har valt de däck du vill ha, jämför det totala priset för alla fyra däcken, plus moms och frakt, från några onlineåterförsäljare. Sedan kan du ringa en lokal däckaffär och be dem slå det bästa priset. I vissa fall kan det kanske matcha priset på rabatterade däck från en onlineförsäljare. Eller de kan erbjuda ytterligare incitament, till exempel fria däckrotationer. Men ofta kommer svaret att vara att det inte bär det specifika märket eller storleken. Möjligheten att hitta billiga däck online har tvingat vissa däckkedjebutiker att sänka priserna i hopp om att de kan tjäna tillbaka pengarna på att balansera däck eller kanske göra en hjulinställning.