Så väljer du rätt damstövlar

Ett populärt val bland många kvinnor för fötterna under höst och vinter är damstövlar. Det finns idag många snygga stövlar till damer att välja på. När du ska köpa dig nya stövlar, så börja då med att fundera på vad du ska använda dem till. Ska de vara för vardagsbruk? Eller ska du ha dem i arbetet? Kanske de måste fungera för både regn och snö? Eller är det ett par stövlar till fest du är ute efter?

Annat du sedan måste tänka på, det är passform, material, klackhöjd och yttersula samt så klart vad de har för stil.

Passform

Passformen på stövlarna är viktigt. De måste ju vara bekväma att ha på sig under en längre tid. Prova alltid stövlarna och se till att det finns tillräckligt med utrymme för dina tår och att de inte klämmer åt. Testa gärna även med tjockare strumpor om det är vad du har tänkt ha på dig i dem.

Material

Stövlar till damer kommer i många olika material och ditt val av material påverkar både komfort och användningsområde. Damstövlar i läder är hållbara och passar för det mesta. Gummistövlar är perfekta för regniga dagar, medan textil- eller syntetiska material kan vara lämpliga för vandring eller sportaktiviteter.

Klackhöjd och yttersula

Stövlar finns med olika klackhöjder, från platta till högklackade. Även detta beror på vad stövlarna ska vara till, om det ska vara för fest eller vardag. När det gäller yttersulan så är det bra om det finns ett mönster och bra grepp, särskilt om de ska användas under vintern då det kan vara halkigt.

Hitta damstövlar som passar din stil

Självklart är stövlar en viktig del av stilen. Tänk på din personliga stil och vilken typ av stövlar som kompletterar din garderob. Överväg om du föredrar en klassisk, trendig, sportig eller avslappnad look. Hos Lululia kan du sedan hitta en mängd fina stövlar till damer att välja på.